click or scroll to view project

Nam June Paik Museum Masterplan, Seoul

A landscape and architectural masterplan for a museum to house the work of Korean born video artist Nam June Paik.

  • Design Response

    This was an international competition project submitted in 2003 for a landscape and architectural masterplan for a new museum to house the work of Korean born video artist Nam June Paik. Essential to the scheme was an understanding of the ‘social topography’ of the site and how the remnant parkland might be activated as an urban focus between adjacent institutions – the Kyonggi Cultural Museum, Kyonggi Preparatory School, High School and nearby Housing Developments.

  • Nam June Paik Museum Masterplan Design Specifications

    Service offering

    • Competition Entry

    Architect

    Workshop Architecture

    People

    Project Director: James Staughton
    Project Director: Stephen Staughton, James Staughton, Lourance Leung

    Date completed

    2003

    Location

    Kyonggi, South Korea

Related projects

				
Mount Macedon Primary School

Wrapping indoor and outdoor learning spaces around an existing art and music room, a tight budget is cleverly used to provide a new STEAM facility.

View project

Mernda Ambulance Station

A small but important piece of public infrastructure, making its presence felt within the evolving commercial precinct of Mernda.

View project

Myrtleford Jubilee Park

Ties together existing and new elements within Myrtleford’s Jubilee Park creating axis and intersections that drive the geometry of new structures.

View project


Sorrento Visitor Centre

A combination of urban design, sculpture and architecture creating new spaces for the public life of Sorrento.

View project

Pomonal Community Hall

Expressing a moment of change in the town of Pomonal – from the memory of the existing hall to a contemporary place for the community.

View project

NGV External Lighting

A comprehensive external lighting strategy for NGV in St Kilda Road which integrates several components into the heritage fabric of the iconic existing building.

View project


NGV Summer Pavilion

A helium filled structure lighter than the air it displaces, tethered with weighted tension cables, resting on the courtyard surface.

View project

Community Care Home

A residential care facility a range of disenfranchised and vulnerable people.

View project

Monash Sound Shell, Clayton

A place for performance – music, dance, theatre and film - the sound shell acts as a catalyst to enliven the entire surrounding precinct.

View project